Sanne van der Zee

IMG_7138Als HBO+ verpleegkundige heb ik 30 jaar in bijna alle velden van de westerse gezondheidszorg gewerkt. Zo heb ik in de beginjaren op verschillende afdelingen in ziekenhuizen gewerkt, op de ambulance en in consultatiebureaus.

Geleidelijk aan is het accent steeds meer gaan liggen in de Geestelijke Gezondheidszorg. Ik heb in diverse klinieken gewerkt en daarmee een brede ervaring opgedaan. Daarna heb ik als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige ruim 15 jaar gewerkt in de ambulante jeugd- en volwassenzorg. Daarnaast heb ik 6 jaar huisartsen consultatie gegeven in verschillende groepspraktijken.

Binnen dit werkzame leven heb ik de afgelopen decennia het gemis ervaren van een intergrale benadering als het gaat om ziekte, klachten etc. Dit is voor mij een reden geweest om actief op zoek te gaan naar een aanvulling. Deze aanvulling heb ik ruimschoots gevonden in de Chinese Geneeskunde. Zie verder visie. Ik heb mijn studie in acupunctuur aan de academie voor Chinese Geneeswijze Qing Bai afgerond en de kruidenopleiding aan de TCMA. Daarnaast heb ik verschillende cursussen en opleidingen gevolgd. In 2012 ben ik afgestudeerd leraar in ZhiNeng QiGong, een medische bewegingsleer die valt onder de Traditioneel Chinese Geneeskunde. Zie verder: Curriculum Vitae

Binnen dit traject hebben mijn studiereizen aan het Pacific College of Oriental Medicine in Amerika en bij master Yuantong liu in China een belangrijke bijdrage geleverd aan mijn inzichten en uitvoering van acupunctuur.

Aanvankelijk voerde ik mijn praktijk part time naast mijn reguliere baan in de GGZ als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige. Nadat ik mijn ontslag nam in de reguliere GGZ werk ik sinds 7 jaar full time in mijn praktijk QiZee in Hengelo en Deventer. Met gemiddeld 50 patiënten per week is mijn praktijk één van de grootste in Nederland.