Zomer !
Na een koud voorjaar begint nu dan echt de zomer! Veel mensen hebben nog energie in te halen en we hopen ook wat dat betreft op een mooie en vooral warme periode.

De afgelopen maanden is achter de schermen hard gewerkt aan een nieuwe, speciale website voor QiGong en Tai Chi. Alle informatie daaromtrent kun je in het vervolg daar vinden. De komende weken zal ik op de QiZee pagina een speciaal blok aanvullen over voeding.

Rest mij een ieder een hele fijne, ontspannen en energievolle zomer toe.

 
 

Zomer mijmering
 

Midzomermiddag;
de rivier maakt geen geluid,
alleen rietmussen.

Issa (1763-1872)             

 
 

Nieuwe website
  

De afgelopen periode is hard gewerkt aan de opbouw van mijn speciale website voor QiGong. Het is een vernieuwde en frissere versie geworden van de website waarik 2 jaar geleden mee gestopt was. De eerste en belangrijkste informatie staat er nu op, maar komende maanden wordt de site nog verder aangekleed.
Zie: www.qigongzee.nl

 
 

Dat zijn gewoon de hormonen…
Regelmatig komt collega Willem Pinksterboer met een zeer lezenswaardige blog. Onlangs kwam hij met een mooi uitgewerkt stuk over het de uitwerking van verschillende hormonen. Vanuit verschillende invalshoeken kan hij in begrijpelijke taal een genuanceerd beeld geven over de samenhang van het hormoonnetwerk.
Zie: Dat zijn gewoon de hormonen

 

 
 

Vitamine B12
  

In mijn praktijk kom ik dagelijks in aanraking met patiënten die allerlei symptomen hebben van een vitB12 tekort. Deze verwijs ik eerst naar de huisarts voor een bloedonderzoek en niet zelden blijken ze een (ernstig) tekort te hebben. Het is belangrijk om een vit.B12 tekort te herkennen en aan te vullen met de juiste soort vitB12 Zie: http://www.qizee.nl/vitamine-b12/.

 
 

Kruiden op recept
Een aantal patienten hebben afgelopen maanden al gemerkt dat de kruiden op recept niet meer in potten worden geleverd maar in zakjes. Vanaf 1 augustus worden de kruiden op recept alleen nog rechtstreeks naar huisadressen verstuurd. De betaling gaat rechtstreeks aan de apotheek middels bijgeleverde rekening. De prijzen zullen iets varieeren, maar niet erg afwijken van de “oude” prijzen.
De zakjes met kruiden kunnen door de brievenbus dus je hoeft er niet speciaal voor thuis te blijven.