Ervaringen van patienten

I.v.m. de privacy zijn de onderstaande achternamen op verzoek soms ingekort.

Oktober 2016
Ik kwam bij Sanne nadat ik al een aantal maanden klachten had, zoals vermoeidheid, rode prikkelende ogen en benauwdheid. Volgens de huisarts was het hooikoorts, maar de medicijnen daarvoor hielpen niet. Zelf had ik ook veel meer het idee dat het aan mijn longen lag. Tijdens de intake bij Sanne bleek dat ook het geval. Ik kon op dat moment nog maar een klein beetje ademhalen en was ontzettend vermoeid. Na een paar dagen kruiden gebruikt te hebben kon ik al voelen, dat er weer meer lucht kwam in de longen. De combinatie acupunctuur en kruiden bracht mij langzaam weer terug naar volledig kunnen ademhalen.  Ik was bang dat het wellicht nooit meer volledig zou herstellen en ik misschien altijd pompjes zou moeten gebruiken. Ik ben ontzettend dankbaar dat Sanne op mijn weg is gekomen en mijn longproblemen heeft herkend en heeft verholpen.
Monique.

September 2016
In ieders leven kunnen er situaties voordoen dat je de energie in je zelf tot een aardig dieptepunt is beland. Lichaam en geest zijn niet meer in balans ik kreeg het advies om acupunctuur behandelingen te proberen. Zo ben ik bij Sanne van der Zee terecht gekomen. Het heeft wel even geduurd, maar ik heb mijzelf weer herwonnen Op advies van Sanne heb ik wel iedere dag de basis qigong  oefeningen gedaan Het resultaat : ik sta weer goed in het leven.
Dank je wel Sanne
Loek Andriesse

Augustus 2016
Ik heb Sanne leren kennen door het IVF traject waar ik samen met mijn vriendin in zit. Omdat onze eerste poging niet tot een zwangerschap had geleid, zijn mijn vriendin en ik samen op zoek gegaan naar dingen die wij zelf nog extra konden doen. De eerste poging heeft geleid tot 8 bevruchte eicellen, die in 5 keer zijn teruggeplaatst. Helaas dus zonder goed resultaat. Daar komt bij, dat mijn vriendin al een lang verleden van iui en icsi behandelingen achter zich heeft.
Via internet kwamen we op de site van Sanne. Een kennismakingsafspraak was snel gemaakt. Eerst is mijn vriendin bij Sanne langs geweest. Omdat Sanne aangaf, dat ook voor mij een behandeling positief kon bijdragen aan de behandeling, heb ik enkele weken later eveneens kennis gemaakt met Sanne. Ondanks dat ik enigszins sceptisch tegenover dergelijke behandelingen stond, ben ik toch een behandeling gestart met het idee, dat we er samen alles aan zouden doen. Naast diverse behandelingen heeft Sanne me kruiden voorgeschreven, die ik 2 keer per dag moest nemen. Voordat we aan het traject begonnen, is de kwaliteit van mijn sperma door de huisarts onderzocht. Dit bleek ver beneden het gewenste niveau. Afgezien van de hoeveelheid, was ook de bewegelijkheid veel en veel te laag. Tot een daadwerkelijk tweede onderzoek is het niet gekomen. Tijdens de start van het tweede traject gaf de arts van de kliniek echter aan, dat de kwaliteit erg goed was. Hoe goed kan ik helaas niet precies zeggen. Maar dat het behoorlijk is verbeterd, staat buiten kijf. Achteraf gezien, heeft de behandeling van Sanne enorm geholpen.
Naast de behandelingen bij Sanne, hebben de artsen een scratching bij mijn vriendin uitgevoerd. Ten tijde van het schrijven van deze referentie zijn we alweer 7 maanden verder en is mijn vriendin inmiddels 18 weken zwanger van een tweeling! Omdat de tweede behandeling bij de tweede poging bijna hetzelfde is geweest dan onze eerste (en die daarvoor) kan ik niet anders zeggen, dan dat de behandeling van Sanne enorm heeft bijgedragen aan het feit dat mijn vriendin nu eindelijk zwanger is van onze eerste kindjes! Wij zijn Sanne hier enorm dankbaar voor. Voor ieder persoon of stel in dezelfde situatie is accupunctuur een waardevolle toevoeging op de behandeling in de kliniek. Daar komt bij, dat Sanne een lieve en vooral rustige vrouw is en goed naar je verhaal luistert. Naast de behandeling die ze uitvoert, is altijd fijn om weer even met haar te praten. Mocht iemand nadenken over een accupunctuurbehandeling, zou ik Sanne absoluut aanraden.
Emile en Melanie

April 2016
Een aantal jaar geleden kreeg ik na een operatie verschillende klachten;  vage pijnen rond gewrichten, ontzettende vermoeidheid, overgevoeligheid voor licht en geluid, spierkrampen, slaapproblemen, krachtverlies en concentratieproblemen. Na een lange zoektocht met een flink aantal rondes in de ‘medische molen’ te hebben gedraaid, werd er door de reumatoloog de diagnose ‘Fibromyalgie’ gesteld. In de volksmond wordt dit ook wel ‘weke delen reuma’ genoemd. In tegenstelling tot andere vormen van reuma zijn hier geen medicijnen voor. De boodschap was: ‘Het is chronisch en leer er maar mee leven.’ Maar hoe doe je dat als het inmiddels je hele leven beheerst en op de kop zet?
Toentertijd, ik woonde toen nog in het westen van het land, kwam ik via een lotgenote in aanraking met acupunctuur, Guasha, cupping en het gebruik van Chinese kruiden. Er ging een wereld voor mij open! Ik leerde mijn lichaam beter begrijpen en hoewel de behandelingen de klachten niet konden wegnemen, gaven ze mij wel verlichting van de continue aanwezige pijn. De behandelingen ondersteunden mijn lichaam doeltreffend.
Begin 2015 verhuisde ik terug naar Twente. En hoewel ik geheel achter de beslissing stond terug te keren naar mijn ‘roots’, was ik wel bezorgd over mijn behandelingen. Hoe moest dat nu verder? En zou ik weer een behandelaar treffen waar ik mij goed bij voelde en die mijn klachten en lichaam begreep?
Na wat speurwerk op internet kwam ik bij Sanne terecht. Na de eerste behandeling wist ik direct dat ik hier op mijn plek zou zijn. Het klikte vanaf het eerste moment; ze luisterde niet alleen goed naar mijn verhaal, maar ze wist ook vanuit haar vak veel van mijn aandoening af. Sanne nam ook (na toestemming van mij) contact op met mijn vorige acupuncturiste. Op die manier zouden de behandelingen die ik daar kreeg zo snel mogelijk voortgezet kunnen worden. Ze heeft hierbij mijn belang als patiënt echt voorop gesteld. Momenteel zet Sanne verschillende manieren in (oa Guasha, cupping en Chinese kruiden) om mijn lichaam te ondersteunen en dit stelt ze bij indien nodig. Door haar uitleg vanuit de Chinese Geneeskunst leer ik nog iedere keer iets bij over mijn lichaam en dit helpt mij weer verder in het zoeken naar en het behouden van mijn balans.
Mijn aandoening zal helaas nooit overgaan, maar wetende dat ik bij Sanne in goede handen ben voor vakkundige hulp en ondersteuning  geeft rust en verlichting.
Laura D.

Juni 2015
Toen ik graag zwanger wilde worden en dit niet ging zoals gehoopt (prille miskramen), kwam ik terecht bij Sanne. Ook tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap werd ik behandeld door Sanne.
Tijdens deze behandelingen wees Sanne mij ook op de mogelijkheid van de pre-birth behandeling. Op de website van Sanne stond meer informatie, en nadat ik deze gelezen had, besloot ik de pre-birth behandelingen te ondergaan.
Vier weken voor de uitgerekende datum begon Sanne met de behandeling. Toen ik drie dagen over tijd was, begonnen de weeën. Ze volgden elkaar in een mooi en vlot tempo op. Al vrij snel zat ik op de 5 cm en mocht ik alvast naar het ziekenhuis. Daar heb ik een vrij relaxte bevalling gehad. Ondanks dat onze zoon in het vruchtwater had gepoept en hij een sterrenkijker was, waren er geen complicaties en kon ik de bevalling op eigen kracht doen. De bevalling verliep verder soepel en ik voelde mij erg zeker tijdens de bevalling.
Na de bevalling kwam de borstvoeding ook vrij snel op gang en geef ik momenteel nog steeds borstvoeding.
Ik heb de bevalling als erg mooi en prettig ervaren en kan de pre-birth methode iedere zwangere aanraden.
Maureen B.

Juni 2015
Na 3 mislukte ivf behandelingen waarvan 2x embryo’s en 1x cryo’s raakte ik uit mijn balans, ik was erg moe en verdrietig want inmiddels was ik al 39 en nog steeds niet zwanger.
In maart besloot ik om voor mijn laatste ivf behandeling te gaan en wilde alles uit de kast halen om deze behandeling te laten slagen.
Ik ben gaan googelen en kwam bij Qizee terecht. Na het lezen van de website sprak mij de werkwijze van Sanne erg aan en heb ik contact met haar gezocht.
Gelukkig kon ik al vrij snel terecht voor een intake, ik kreeg een heel goed gevoel bij Sanne, ik voelde me erg op mijn gemak bij haar. Na een aantal behandelingen vond ik mijn rust weer en voelde ik mij veel fitter en kreeg ik er weer vertrouwen in.
Eind april had ik de terugplaatsing van de embryo’s en ik had hier een goed gevoel bij met als resultaat nu ruim 3 maanden zwanger.
Sanne heeft mij de afgelopen 3 maanden goed begeleid, ik kon ten alle tijden met mijn vragen bij haar terecht en zij wist mij altijd gerust te stellen bij onzekerheid. Ze heeft veel kennis omtrent ivf behandelingen dus zij weet heel goed waar ze over praat.
Na deze zeer prettige ervaring ga ik verder met de pre-birth behandeling en kan ik nu volop genieten van deze geweldige zwangerschap.
Sanne heel hartelijk bedankt!
Danielle D

maart 2015
Ik ben nu ongeveer een jaar onder behandeling van Sanne. Na het krijgen van een vroege miskraam eind 2013, raakte ik voor mijn gevoel uit balans. Ik zat niet lekker in mijn vel, voelde mij onzeker en was vaak verdrietig. Na goede ervaringen met acupunctuur in het verleden (hooikoorts), besloot ik in het voorjaar van 2014 om weer te starten met acupunctuur. Ik vond de website van Sanne en besloot contact met haar op te nemen, ook vanwege haar specialisatie op gynaecologisch gebied en haar goede referenties.
Vrijwel na de eerste behandeling merkte ik dat ik geestelijk weer wat rustiger werd. Wat een fijn gevoel! Ondanks dat ik vrij snel weer een vroege miskraam kreeg, leek ik dit beter op te pakken en wist ik kalm te blijven.
Sanne heeft zich tijdens de behandelingen gericht op mijn cyclus, om zo mijn lichaam klaar te maken voor een nieuwe zwangerschap.
Afgelopen zomer bleek ik weer zwanger te zijn. Sanne heeft mij de eerste drie maanden van de zwangerschap goed begeleid. Het was voor mij belangrijk om rustig door deze maanden heen te komen, Sanne gaf mij het vertrouwen in mijn eigen lichaam terug. Sanne heeft in mijn ogen een prettige persoonlijkheid om door behandeld te worden. Ze is trefzeker, kalm en heeft veel kennis omtrent haar vak. De praktijk van Sanne ziet er zeer verzorgd en netjes uit. Momenteel ben ik bezig met de pre-birth behandeling en ga ik vol vertrouwen de bevalling tegemoet. Sanne alvast enorm bedankt!
Maureen B

sept. 2014
Na de geboorte van mijn zoon bleef ik ontzettend moe. Ik dacht dat dit bij het moederschap hoorde, maar bleek een schildklierafwijking te hebben. Met medicijnen ging mijn vermoeidheid grotendeels over, maar ik werd niet meer helemaal de oude. Toen onze wens voor een tweede kindje maar niet lukte en ik keer op keer vroege miskramen had, ben ik uiteindelijk voor onderzoek bij de gynaecoloog beland. Helaas kwam hier niets uit en ben ik gaan kijken naar andere ondersteuning bij het zwanger worden en blijven. Parallel aan een medisch traject in Düsseldorf ben ik ook bij Sanne terecht gekomen.
Op advies van Sanne ben ik behandeld met kruiden en acupunctuur. Ik heb een periode rust genomen van het zwanger worden om er weer bovenop te komen en in optimale conditie een volgende zwangerschap aan te gaan. Heel moeilijk als je zo graag een kindje wilt, maar wel het juiste om te doen. Door de behandelingen van Sanne voelde ik me snel veel beter en energieker. Ik had er gelijk vertrouwen in dat de volgende poging wel raak zou zijn! En inderdaad… Inmiddels hebben wij een prachtige dochter!
Ook heb ik bij Sanne nog een traject gevolgd om de bevalling optimaal in te gaan. Met acupressuur technieken heeft mijn man me goed ondersteund tijdens de bevalling. Ik had een vlotte bevalling van maar 3,5 uur. Sanne, ik wil je via deze weg heel erg bedanken. Ik beveel je van harte aan!
Debby

aug. 2014
Al meer dan dertig jaar had ik last van migraine aanvallen. De laatste jaren in series van 5 aanvallen om de 6 weken. Ik had niet de illusie daar ooit nog van af te komen. Uiteindelijk dacht ik aan acupunctuur en na wat zoeken kwam ik op de website van Sanne terecht.
Deze site was zeer volledig en sprak me erg aan. Na de intake begonnen we met iedere week een behandeling met naalden en daarbij kruiden. Deze kruiden waren in de vorm van harde bolletjes; makkelijk te slikken en je hebt altijd dezelfde hoeveelheid. Gaandeweg kwam er steeds meer tijd tussen de behandelingen te zitten tot uiteindelijk 1 keer per twee maanden. En succes had het! Inmiddels heb ik al een half jaar geen aanvallen meer gehad. Een geweldig resultaat. Daarbij is Sanne een zeer prettig mens om mee samen te werken. Ik kan het iedereen met soortgelijke klachten van harte aanbevelen.
Hans N.

mei 2013
Energietekort was de reden dat ik bij Sanne terecht kwam.
Vanwege een trage schildklier had ik vaak concentratieproblemen en erg weinig energie. Sinds de acupunctuurbehandelingen in combinatie met kruiden (ginseng) is mijn energie veel meer toegenomen en gestabiliseerd. Ik voel me een stuk krachtiger en kan weer “scherp” denken. Sanne is een hele rustige vrouw die weet waar ze het over heeft. Een no-nonsense mens die  bovendien ook nog pijnloos prikt. Ik kan haar van harte aanbevelen . Het is zeker de moeite waard om te proberen.
Marion R.

februari 2013
Ik had al wel eens gelezen over verminderde vruchtbaarheid en acupunctuur toen ik na drie mislukte terugplaatsingen van embryo’s op de website van Qizee terecht kwam. Ik zat vlak voor de terugplaatsing van een cryo en ik wilde alles uit de kast halen om deze te laten slagen. Zo kwam ik voor het eerst bij Sanne terecht. Na de intake en eerste behandeling had ik meteen een goed gevoel. Sanne legt uit wat ze doet en weet vertrouwen te wekken. Ook al was ik niet eerder bij een acupuncturist geweest, ik had een erg goed gevoel bij haar en ze gaf me tevens het gevoel dat ze duidelijk wist waar ze over praatte. Op die momenten dat het voor mij belangrijk was om een behandeling te ondergaan, nam ze ook de tijd. En wat tot dan toe nog steeds niet was gelukt, lukte nu wel. Ik werd zwanger van deze cryo! Ook in de eerste weken dat ik zwanger was, ben ik nog regelmatig bij haar terug geweest. Het was fijn om mijn onzekerheid in die eerste weken te kunnen delen en de behandelingen zorgden er toen ook voor dat ik me rustiger ging voelen. Ik kan iedereen die in dezelfde situatie zit, acupunctuur bij Qizee erg aanraden.
Marieke P

augustus 2012
Sanne verstaat de kunst je niet alleen te helpen met de naaldjes maar ook met wijze woorden.Ze spreek uit ervaring; zowel werkervaring als persoonlijke ervaring.En ze heeft ook een hartstikke leuk gevoel voor humor.Ik word niet alleen lichamelijk gezonder maar durf nu ook steeds meer mijn eigen ruimte in te nemen.En dat voelt goed! Girl powerrrrr!Het klinkt misschien stom maar ik hoop dat het nog even duurt voordat ik Sanne niet meer nodig heb.Het is heerlijk om een half uurtje bij haar op de behandeltafel te liggen en het prikken valt reuze mee.De laatste keer voelde ik echt letterlijk een weldadige warmte vanuit mijn buik mijn benen in trekken.Maar het is niet alleen acupunctuur en wijze raad: ik heb er zelfs een wellness-gevoel.De behandelruimte is namelijk ook erg prettig; heel licht en schoon en mooi ingericht.Met uitzicht op een prachtige tuin.
Gerda M

augustus 2012
Vanaf mijn 12e heb ik maandelijks last van migraine. Sinds ik in de overgang zit is de frequentie daarvan alleen nog maar toegenomen. De laatste anderhalf jaar slikte ik dagelijks medicijnen om voortdurende hoofdpijn te voorkomen. Lekker makkelijk, die medicijnen, maar ik voelde me er niet echt prettig bij. Een vriendin had goede ervaringen op gedaan bij Sanne en tipte mij om ook eens met mijn klachten naar haar toe te gaan. Schoorvoetend – want de zekerheid van mijn medicijnen wilde ik liever niet opgeven – heb ik die stap gezet. Met behulp van kruiden, eenvoudig toe te passen veranderingen in mijn eetgewoontes en acupunctuur is het gelukt om mijn medicijngebruik stapje-voor-stapje helemaal af te bouwen. Na een lange periode van meerdere keren per maand een migraineaanval van 4-5 dagen heb ik nu al 4 maanden helemaal geen aanvallen meer. Heerlijk! Sanne legt steeds rustig en eenvoudig uit wat haar bevindingen zijn. Ze weet duidelijk waar ze het over heeft. Mijn vertrouwen heeft ze en ik raad iedereen aan om net als ik die eerste stap te zetten!
Marike de B

mei 2012
Wat mij opviel bij de bestudering van de website van Sanne was haar ruime ervaring in zowel spanningsklachten, burnout en overgangsklachten. Doordat ik in de overgang ben was voor mij niet duidelijk waar de oorzaak van mijn klachten lag. Ik stak veel energie in het labelen van mijn klachten; lag het aan de overgang of had het psychische oorzaken. Het luchtte op toen Sanne aangaf dat mijn speurtocht mogelijk verspeelde energie was. De reden dat ik bij Sanne kwam was dat ik het gevoel had watten in mijn hoofd te hebben. Ik kon niet meer helder nadenken en werd hierdoor onzeker, klapte dicht en blokkeerde. Ook kon ik niet goed slapen. Ik had er last van op mijn werk. Aan de hand van een onderzoek van pols en tong stelde Sanne de diagnose stagnatie in functioneren maag en milt en hierdoor een stagnatie en tekort aan energie. Ze legde aan de hand van een pop waarop energiemeridianen en acupunctuurpunten te zien zijn uit waar de punten van maag en milt zich bevinden. Niet kunnen slapen werd bij mij vooral veroorzaakt door pijn aan linker zijkant ter hoogte van bekken. Deze pijnpunten bleken te corresponderen met de maag. De behandelingen hadden bij mij snel resultaat. Sanne gaf ook – makkelijk op te volgen – voedingsadviezen. Ik slaap weer goed, ben na jaren van mijn pijn af en op mijn werk kwam de wel aanwezige kennis weer snel terug. Ik kan weer helder nadenken en heb weer energie. Complimenten van mijn leidinggevende voor het rappe herstel. Nu spreken we om de 4 maanden af om een vinger aan de pols te houden. De energie heb ik leren vasthouden door bij Sanne een cursus ZhiNeng QiGong te volgen. Ik beveel Sanne van harte aan en heb hele positieve reacties ontvangen van degenen die ik naar haar heb verwezen.
Anke v.d. S

mei 2012
Ik heb een aantal jaren Rosacea gehad en hier zware antibiotica voor geslikt. De Rosacea kwam steeds sneller terug en op een bepaald moment hielpen deze kuren helemaal niet meer. Ik werd er letterlijk heel moe van. Acupunctuur was helemaal nieuw voor mij. Ik had er helemaal geen idee van wat het inhield. Maar het voelde meteen heel goed en vertrouwd. De holistische zienswijze van de Chinese geneeskunde sprak mij aan. Het gaat hierbij niet om symptoombestrijding maar het wegnemen van de oorzaak . Sanne van der Zee kan dit heel helder en duidelijk uitleggen. Dat motiveerde me om mijn eetgewoontes aan te passen. Deze dieetaanpassingen, acupunctuurbehandelingen en kruiden hadden als resultaat dat de Rosacea uit mijn gezicht is verdwenen.
Dankjewel Sanne!
Marjon van T.

okt. 2011
Hoe kwam ik bij Sanne van der Zee? Doordat ik al een hele tijd diaree had en onderzoek geen resultaat opleverde, ben ik op internet gaan zoeken naar andere mogelijkheden dan de reguliere geneeskunde. Ik was al wat bekend met electro acupunctuur, andere therapieën, maar nog niet met acupunctuur. Zodoende kwam ik bij Sanne uit en het toeval wilde dat zij ook in Deventer woonde en haar site sprak me aan. Ze geeft je een rustig gevoel, denkt met je mee, bezit de nodige kennis en humor. Na een aantal behandelingen en het gebruik van natuurkruiden kwam ik van mijn diarree af. Ook toen ik een beginnende slijmbeursontsteking in de schouder had en anderen mij aanraadden om een “spuit” bij de dokter te halen, ben ik naar Sanne gegaan. Met 1 behandeling met de naaldjes en stroom erop, kwam ik ook daar vanaf. Zelfs mijn man, die er eigenlijk niet voor open stond, is helemaal over de streep en gaat naar Sanne. Aan kennissen vertel ik mijn positieve ervaringen over haar behandelwijze. Ik voel me nu zo goed dat ik tegen Sanne heb gezegd, ik zie je wel weer als ik me niet goed voel. Dank je voor je luisterend oor en je hulp.
Ylva de B

september 2011
(bedankje na het afsluiten van een behandeling)
ik wil je onwijs bedanken voor de geweldige hulp, je luisterend oor en duidelijke adviezen. Binnen enige maanden ben ik niet alleen van mijn migraine af gekomen, maar zit ik ook weer op een gezond energielevel en gewoon lekker in mijn vel zit. Je hebt me geholpen alles op een rijtje te zetten, met als gevolg dat ik overal meer plezier in heb, rustiger ben, binnenkort aan een nieuwe baan begin en als kersje op de taart nu ook zwanger ben! Ik zou iedereen aanraden (zelfs bij twijfel) bij je langs te gaan en zich te laten helpen!
Echt bedankt voor alles.
Groetjes, Marleen.

augustus 2011
In 1995 maakte ik voor het eerst kennis met acupunctuur. Ten gevolge van hevige migraineaanvallen voelde ik mij genoodzaakt steeds zwaardere medicijnen te nemen. Totdat ik bij de acupuncturist terecht kwam. Na drie behandelingen was ik ervan af . In al die jaren heb ik nog wel eens hoofdpijn gehad maar van migraine is geen sprake meer. Toen ik onlangs erge last kreeg van de overgang, zweten,  opvliegers, slecht slapen, geen energie, wilde de huisarts me behandelen met hormonale middelen.  Ik voelde daar niet veel voor en zocht nogmaals mijn weg  naar de acupunctuur.
In de wir war van websites sprong die van Sanne er voor mij meteen uit door de helderheid en professionele uitstraling . Deze indruk werd bevestigt met het intake gesprek. Ze kwam op mij heel professioneel over ; ze geeft  heldere duidelijke uitleg, kan goed luisteren en heeft handige tips. Daarbij toont ze zich erg kundig in fysieke zaken.  Echt een vakvrouw.  Naast het aangename open contact met Sanne  is de heling natuurlijk net zo belangrijk. Na twee behandelingen had ik al nagenoeg geen opvliegers meer. Gevolg is dat ik ook weer beter slaap en mijn algehele conditie verbetert. Mijn energie is nog niet geheel op peil maar ik heb het volste vertrouwen dat dit binnen afzienbare tijd ook goed gaat komen.
Dionne D.

augustus 2011
Al heel wat jaren heb ik ontzettend last van migraineklachten. Aangezien mijn arts alleen kan helpen met het voorschrijven van triptanen ging ik zoeken naar een andere oplossing. Ik voelde me bij Sanne gelijk op mijn gemak. Ze luistert erg goed en denkt direct met je mee. Ook merk je aan haar dat ze heel wat af weet van hormoonschommelingen bij de vrouw. Bij een aantal behandelingen voel ik dat mijn lichaam al reactie geeft. Ik heb er alle vertrouwen in.
Marjan H

februari 2011
” Toen ik aan een deeltijd studie naast mijn deeltijd baan begon kwam ik erachter dat ik hier amper genoeg energie voor had. Omdat ik al goede ervaringen had met acupunctuur en TCG kwam ik bij Sanne terecht. Binnen een half jaar was mijn energie compleet veranderd! Ik was al zo gewend geraakt  aan het snelle vermoeid zijn dat ik niet meer wist hoe het voelde fit te zijn. Mijn levenskwaliteit is er zo op vooruit gegaan dat ik nu weet dat acupunctuur en TCG me altijd weer in evenwicht zal brengen of houden. Sanne doet dit op een prettige no-nonsense manier die veel mensen zal aanspreken. Ik kan haar dan ook van harte aanbevelen.”
Ingrid v M

september 2010
Ik kwam bij Sanne terecht uit preventief oogpunt. Ze gaf mij na een paar behandelingen al inzicht in bepaalde patronen in mijn gezondheid, waar ik mee had “leren leven”. Vage klachten vielen op hun plek en kregen een naam. Het meest bijzondere vind ik hoe Sanne klachten weet toe te wijzen aan gedrag en emoties. Ze heeft me geleerd om mijn eigen lichaam beter te lezen en hiernaar te luisteren. Ik heb meer inzicht gekregen in situaties die voor mij moeilijk zijn en weet mijn gedrag aan te passen aan wat goed is voor mij. Hierdoor heeft een behandeling niet alleen het korte termijn effect van de naalden, maar is deze ook constructief voor de lange termijn.
Léonie de D

juni 2010
Nadat ik met mijn klachten al meerdere malen bij de huisarts en fysiotherapeut was geweest en ik geen blijvende verbetering constateerde, wilde ik eens kijken of Acupunctuur mij kon helpen. Acupunctuur was helemaal nieuw voor mij, mijn doel was om mijn lichamelijke balans terug te krijgen en mijn klachten te verhelpen. Sanne legt veel uit over de signalen die mijn lichaam geven en de oorzaken. Het maakt me meer bewust van lichaam en hoe ik leef. Langzaam merk ik dat mijn klachten minder worden. Het contact met Sanne vind ik erg prettig en voelt vertrouwt, ze neemt de tijd voor je.
Tessa v H

mei 2010
Vanuit haar therapeutische achtergrond in de zorg, werkt ze in volle aandacht en legt duidelijk en adequaat uit welke diagnose vanuit de Chinese geneeswijze aan de orde is en hoe deze te behandelen is.
Vanuit een holistische visie legt ze goede verbanden tussen psychische, sociale en somatische verschijnselen en stimuleert ook nadrukkelijk de eigen verantwoordelijkheid en motiveert gebruik te maken van de eigen mogelijkheden van de klant in het proces naar herstel. Als NLP gezondheids en welzijnscoach in Deventer verwijs ik dan ook graag mijn klanten door voor aanvullende behandelingen vanuit de Chinese geneeskunde, en beveel haar dan ook van harte aan!
Joost Ostendorf Coaching Deventer
www.joostostendorf.nl

april 2010
In 2008 liep ik al lange tijd rond met sterke maagklachten. Daarnaast was mijn energiepeil beneden peil, als ook mijn stemming. De medische wetenschap kon mij niet verder helpen, omdat er niets aantoonbaar aan de hand was. Zelf wist ik wel beter, ik wist dat mijn levensstijl en mijn emotionele gezondheid en de huidige privé en werksituatie debet waren aan mijn klachten. Maar wat hieraan te doen? Toen kwam ik bij Sanne terecht. En elke keer weer merk ik dat zij mij, met naalden, acupressuur en haar prettige manier van zijn helpt om de klachten weer te bestrijden en meer in balans te raken. Dit was zonder haar niet gelukt. Zij heeft mij geholpen moeilijke situaties door te komen. Dit helpt mij om zelf de balans in mijn leven op orde te krijgen en/of te houden.
Suzanne K.

april 2010
Via een collega kreeg ik het advies om acupunctuur te proberen voor mijn klachten. Ik had last van vermoeidheidsklachten, onrust, slecht slapen, verlaagde stemming, onzekerheid en heupklachten. Na de start van de acupunctuurbehandeling werd mij pas duidelijk dat ik angst had om geprikt te worden. Ik heb het toch geprobeerd en inmiddels ben ik over de prikangst heen. Sanne prikt ook praktisch pijnloos.
De behandeling heeft als resultaat dat ik meer  in balans ben, weer goed slaap, mijn veerkracht sterk is verbeterd, mijn stemming is verbeterd, ik heb weer zin in dingen en ik heb hier ook de energie weer voor. De heupklachten zijn over, bleken ook een vorm van overbelasting te zijn. Ik ben erg tevreden over deze behandeling.
Marjolein H.

maart 2010
Toeval bestaat niet zeggen ze wel eens en ik denk ook dat dat zo is.
Op het moment dat ik voor mijn gevoel vast zat in mijn leven en lijf kwam ik Sanne tegen. Sanne heeft mij mijn helderheid in mijn hoofd en rust in mijn gezicht terug gegeven. De klachten zijn nog niet volledig verdwenen maar het resultaat is goed te merken. Ik had watten in mijn hoofd en tintelingen/trekkingen in mijn gezicht. Oog en oorpijn met uitstraling naar mijn keel. Heel vervelend. Wat voor mij ook heel waardevol is in het contact met Sanne is, ze is heerlijk duidelijk.
Wendy S.