Behandeling

Het verloop van een behandeling:

Als u voor de eerste keer komt neem ik een intake af. Dit is een uitgebreid gesprek van ongeveer 5 kwartier. Welkom op mijn NetvliesIk stel veel vragen, voel de pols en bekijk uw tong. Dit geeft de nodige informatie om tot een goede diagnose te komen. Aan het eind van de intake vertel ik u mijn bevindingen en geef ik aan de hand daarvan een behandelvoorstel. Dit kan zijn een acupunctuurbehandeling, en/of kruiden, misschien in combinatie met voedingsadviezen, of alleen acupressuur met enkele begeleidende gesprekken in het kader van stressreductie. Voor een eerste gesprek is het handig om de namen en dosering van evt. medicatie mee te nemen.

De vervolgbehandelingen duren daarna 3 kwartier en worden in de eerste drie weken wekelijks ingepland. Daarna kunnen de behandelingen meestal al om de week  en daarna om de 2 weken. Veel klachten zijn met 10 tot 15 behandelingen verholpen, dan wel sterk verbeterd.

Welkom op mijn NetvliesMet acupunctuur zet ik dunne naalden op punten op de meridianen. Deze meridianen zijn verbonden met de organen en hebben elk een andere functie. De milt-energie bijvoorbeeld versterkt de spijsvertering en verbetert de concentratie, de lever-energie voedt de pezen, zorgt voor het vrij stromen van de energie (tegen spanning) en helpt ons plannen maken. De puntkeuze kan per behandeling anders zijn. Deze is niet alleen afhankelijk van de klacht, maar ook van de energie van de patiënt op dat moment.
Van het naalden zetten merk je vrijwel niets. Er wordt gewerkt met steriele, superdunne naalden. Een klein prikje is soms merkbaar bij het inprikken. Enkelen ervaren soms na een aantal minuten een stromend gevoel van de energie, of wat tinteling rond de naald of in het verloop van de meridiaan. Dit komt omdat de energie daar in beweging komt. De naalden blijven 20 minuten na het inzetten in het lichaam, voordat ze er weer uit worden gehaald. Ook dat wordt nauwelijks gevoeld.

In enkele gevallen adviseer ik u een verwijzing, bijv. naar uw huisarts voor een bloedonderzoek of een verwijzing naar een specialist voor nadere diagnostiek of om bepaalde ziektebeelden evt. uit te sluiten. U bent uiteraard volledig vrij om hier wel of niet op in te gaan.  Wanneer u in behandeling bent bij een specialist zullen mijn behandelingen aanvullend of ondersteunend zijn. Het kan raadzaam zijn om uw behandelaar hierover in te lichten.